Om HSK

Hvad er kunstrulleskøjteløb?

Kunstrulleskøjteløb er en søstersport til kunstskøjteløb på is, med forskellige underdiscipliner. Kunstrulleskøjteløb udføres på side-by-side kunstrulleskøjter i en idrætshal, på et trægulv.

Discipliner indenfor kunstrulleskøjteløb:

SOLO
Solo er en den mest populære disciplin. Ved konkurrencer i sololøb, bliver deltagerne inddelt efter niveau i spirer, friløber, begynder, øvet, junior og senior.
I sololøb varierer de forskellige spring i sværhedsgrad. Bl.a. udføres tre-trins-spring, tålop, salcow, flip m.m.
Der er også forskellige piruetter, bl.a. tofods-, forlænsudvendig-, baglænsudvendig-, parallel- og sidepiruetter.

FIGUR
Figur er en teknisk krævende disciplin. Figur foregår i tre cirkler på enten 5 eller 6 meter i diameter og i øjer (en cirkel der laver en “krølle” på halvvejen).

SHOW
Der er forskellige kategorier indenfor show, bl.a soloshow, duo, 4 gruppe, lille gruppe og storgruppe. I show fortæller løberne en historie og bruger deres bevægelser til at udtrykke sig med.

FORMATION
Formation er en holdsport. Mellem 16 og 24 løbere udfører et program, hvor fokus er på den synkrone udførsel. Et program varer mellem 4.50 og 5.10 min.

Øvelser kan blandt andet være:

Cirkler
Møllehjul (en lang række, der drejer rundt)
Trehjul og firhjul (tre eller fire rækker, der drejer rundt som vindmøllevinger)
Pasager (firepassage, skråpassage, trepassage, cirkelpassage m.m.)
Trin.

Historien om Horsens Rulleskøjteklub

Indtil 22. august 2013 fandtes der kun rulleskøjteklubber på Sjælland.
Men det skulle ændre sig, da en sjællandsk løber flyttede til Østjylland. Hun havde et ønske om at starte en jysk klub op. Mie kontaktede Imagine Horsens, som i dag hedder Bo trivsel. Klubben startede som en fritidsordning for børn og unge på Langmarkskolen og senere hen til en underafdeling i Stensballe Idrætsforening. Horsens Rulleskøjteklub startede herefter som en selvstændig klub i Søvindhallen d. 25 februar i 2015.
 
Allerede i oktober 2013 deltog Horsens Rulleskøjteklub i deres første stævne, og siden er det gået over stok og sten!
 
 
 
Alle billeder på hjemmesiden er taget af fotograf Flemming Liin.
 
Horsens Rulleskøjteklub | Ravnebjerget 12, Søvind - Ruller i Søvindhallen, 8700 Horsens  | Tlf.: 29700194 | 8700hsk2015@gmail.com